Kaupunkiviljelykokeilun sadonkorjuutapahtuma Tätilässä

Missä:
Tätilä
Inkiläntie 7 B Kuopio

12.9.2018 klo 17-19 Kaupunkiviljelykokeilun sadonkorjuutapahtuma Tätilässä, Inkiläntie 7B Kuopio. Tapahtumassa juhlan tuntua ja sadon tuoksua. Pieniä maistiaisia ja säilöntää. Voit tuoda oman puutarhasi ylimääräistä satoa vaihdettavaksi.

Aurinkoinen kesä kasvatti etenkin lämpöä vaativien kasvien sadosta runsaan. Moni kotipuutarhuri on saanut hyvän sadon pavuista, avomaankurkusta, yrteistä ja jopa maissista. Myös kesäkurpitsat ovat tuottaneet runsaasti hedelmiä ja myöhäisimmistä kurpitsoista kehittynee syksyn aikana ’valtavia’! Tietenkin hyvä sato on vaatinut runsaasti kastelua. Monelle satoa on tullut jopa yli oman tarpeen. Omenoitakin voi olla ylen määrin.  Hävikkiviikolla laita ylimääräinen sato kiertoon, anna naapurille tai tuntemattomalle.  Inkilänmäen kaupunkiviljelykohteessa järjestetään Sadonkorjuujuhla 12.9. klo 17-19 . Tilaisuuteen voi tulla vaihtamaan tai myymään oman puutarhan ylimääräistä satoa, kasveja ja puutarhatarvikkeita ’vilttipaikalle’. Tapahtumassa on ajankohtaista puutarhaneuvontaa, säilöntävinkkejä ja maistiaisia.

12.9.klo 17-19 Sadonkorjuujuhla Tätilässä, Inkiläntie 7b, Kuopio

Neuvontapisteet

Arkiruoka on järkiruokaa- Marttailuviikon teemalla vinkkejä ajankohtaisen sadon käyttöön ja säilöntään, maistiaisia. Kuivataan omenoita ja yrttejä. Sato talteen myös vuoden kasveista. Asta Kuosmanen johtava asiantuntija Marttaliitto, Heta Nykänen kotitalousasiantuntija Savon Martat

• Yrttineuvontaa, Maija Rouvinen Hyötykasviyhdistys Kuopion alueosasto
  • Syksy on parasta istutusaikaa. Kuopion puutarhaseura
  • Inkilänmäen kaupunkiviljelykokeilun esittelyä, herkuttelemaan on päästy monenlaisilla vihanneksilla ja maissilla, kurpitsat kasvavat edelleen. Itä-Puijon asukasyhdistys
  • Kirpparialue, tule myymään/vaihtamaan oman puutarhasi satoa, kasveja tai puutarhatarvikkeita, ota oma pöytä tai ’viltti’ mukaan.
  • Arpajaiset

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.  Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Kaupunkiviljelyä Inkilänmäellä kokeilu. https://www.martat.fi/marttapiirit/savo/kaupunkiviljelya-inkilanmaella/

Lisätietoja p. 050 3394 262  Tiina Ikonen Savon Martat

Kaupunkiviljelyä Inkilänmäellä kokeilun toteuttajat ovat Savon Martat yhteistyössä Itä-Puijon Asukasyhdistyksen, Kuopion Puutarhaseuran ja Hyötykasviyhdistyksen Kuopion alueosaston kanssa. Kokeilu on yksi Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe) –hankkeen kokeiluista.