Jättiputken hävittäminen

Olet varmasti joskus kuullut puhuttavan haitallisesta jättiputkesta, mutta oletko jo ryhtynyt toimenpiteisiin sen leviämisen estämiseksi?

Jättiputken hävittäminen on kiinteistön omistajan vastuulla. Haitalliset vieraslajit (kuten jättiputki) leviävät kuin huomaamatta luontoon, jossa ne voivat syrjäyttää luontaisia lajeja tai muuttaa elinympäristöä muille lajeille sopimattomiksi. Jättiputki on erittäin kilpailukykyinen laji ja hävittäminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Jos kiinteistölläsi on jättiputkea, niin nyt on viimeistään aika vetää kumisaappaat jalkaan ja ryhtyä toimenpiteisiin; odottamalla tilanne ei ainakaan parane! Muistathan pukeutua jättiputkea käsitellessäsi asianmukaiseen suojavaatetukseen sekä hengitys- ja silmäsuojiin. Havainnot vieraslajeista voi tehdä //www.vieraslajit.fi -sivustolla.

Siilinjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on laatinut tiedotteen jättiputkien hävittämisestä. Tiedotteesta löydät ohjeita mm. kuinka erottaa jättiputki ukonputkesta sekä ohjeistusta jättiputken hävittämiseksi.

Scroll to Top