Avoimet puutarhat ilmoittautuminen

Tiedote. Julkaistu: 19.04.2021, 13:32
Puutarhaliitto ry

Jaetaan yhdessä puutarhan iloa! 

Avoimet puutarhat ilmoittautuminen jatkuu 

Puutarhakausi on alkanut jo huhtikuussa taimikasvatuksella ja muilla valmistelevilla töillä. Nyt on myös aika ilmoittautua mukaan Suomen suosituimpaan puutarha-alan tapahtumaan, Avoimet Puutarhat -päivään 20. kesäkuuta. Tapahtuma on valtakunnallinen ja mukaan odotetaan 700 mielenkiintoista puutarhaa.

Tapahtuman parasta antia on päästä tutustumaan niin yksityisiin, julkisiin ja kuin kaupallisiin kohteisiin, joissa useissa järjestetään erityistä ohjelmaa teemapäivänä. Moni puutarha tarjoaa mahdollisuuden puutarhaelämysten lisäksi saada vinkkejä ja tietoa puutarhan hoidosta. Mukana on ollut myös kohteita, joissa voi nauttia kupin kahvia, kuunnella musiikkia tai hankkia itselleen uusia kasvituttavuuksia. 
 
Ilmoittaudu luomalla oma profiili 

Ilmoittautuminen tapahtuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla luomalla sinne omalle puutarhalleen profiilin.  Aikaisemmin mukana olleet voivat päivittää tietonsa ja vahvistaa osallistumisensa tänä vuonna. Teemapäivään ilmoittautuminen päättyy 24.5.  
 
Yleisön pyynnöstä on mahdollisuus osallistua lisäksi Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -versioon, jossa vajaan 10 minuutin videolla voi esitellä puutarhaansa yleisölle Youtube-kanavan kautta. Virtuaaliesittelyt näkyvät varsinaisen tapahtuman jälkeen heinäkuun loppuun asti. Valmiin videoesittelyn viimeinen toimituspäivä on 7.6. 

Opitaan yhdessä hoitamaan puutarhaa 
 
Tapahtuman teemana on “Opitaan yhdessä puutarhassa”. Yhteistyökumppanina on Kekkilä, jonka tuotteisiin voi tutustua heidän kotisivuillaan www.kekkila.fi . Muun muassa hyvien kasvualustojen, kompostorien ja lannoitteiden avulla puutarha saadaan kukoistamaan myös ennen ja jälkeen teemapäivän.  Kekkilän uusien, monivaikutteisten PLUS+-lannoitteiden raaka-aineista suurin osa on kiertotaloudesta saatuja, ruokatuotannon sivutuotteita, jotka palautuvat puutarhassa hyötykäyttöön ympäristöystävällisesti varmistaen hyvän kasvun ja loistavan kukinnan.  Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa. 

Kuva 1.Ttapahtuman parasta antia on tavata toisia harrastajia ja tutustua uusiin kasvituttavuuksiin sunnuntaina 20.6. klo 12- 17. Kuva TimoTaulavuori

Kuva 1.

Lisätietoja: 
www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi   
Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005 
Tapahtumakoordinaattori Sanne Wikström, Svenska trädgårdsförbundet rf sanne.wikstrom@tradgard.fi p. 045 665 4956 

Alkuperäinen tiedote löytyy tästä.

Scroll to Top