Ilmoittautuminen Avoimet Puutarhat -tapahtumaan jatkuu 31.5. asti!

Tiedote. Julkaistu: 20.05.2021, 08:29
Puutarhaliitto ry

Lisäaikaa oman puutarhan profiilin tekoon

Koko Suomen toiveesta Avoimet Puutarhat -tapahtuman ilmoittautumisaikaa on jatkettu 31. 5. asti. Pohjoisen Suomen puutarhat vasta heräävät parhaillaan kukoistukseen, joten tästä syystä tarvitaan lisäaikaa puutarhaprofiilien luontiin. Tähän mennessä tapahtumaan on ilmoittautunut jo 250 kohdetta, joissa osa on usean kohteen ryhmäpuutarhoja.

Tapahtuman sivuilta www.avoimetpuutarhat.fi löytyy lisätietoja sunnuntaina 20. 6. klo 12 – 17 järjestettävään tapahtumaan osallistumisesta sekä oman puutarhaprofiilin luomisesta. Päivän yhteisenä eurooppalaisena teemana on: Opitaan yhdessä puutarhassa! Puutarhavierailun aikana kerrotaan kokemuksia ja kysytään vinkkejä puutarhanhoidosta -tai sitten vain nautitaan muiden työn tuloksista.

Terveysturvallisuus huomioiden

Avoimet Puutarhat toteutetaan ulkotapahtumana koronaturvallisesti tapahtumapäivän alueellisten rajoitusten puitteissa. Tapahtuman isäntäväeltä ja vierailijoilta edellytetään turvavälien pitämistä ja lisäksi edellytetään maskien käyttöä myös ulkona. THL:n sivuilta löytyvät noudatettavat alueelliset rajoitukset ulkona tapahtuvan harrastustoiminnan osallistujamäärien osalta.

Myös kotisohvalla

Lisäksi on mahdollisuus osallistua  Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -versioon, jossa vajaan 10 minuutin videolla voi esitellä puutarhaansa yleisölle Youtube-kanavan kautta. Videoesittely lähetetään WeTransfer-palvelulla osoitteeseen niina.oinonen@puutarhaliitto.fi 1.6. mennessä. Esittelyt ovat nähtävillä tapahtuman jälkeen aina heinäkuun loppuun asti Youtube-kanavalla.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa.

Kuva 1. Monessa puutarhassa odottaa houkutteleva puutarhatuoli, jonka ääressä voi hengähtää ja nauttia puutarhan rentouttavasta vaikutuksesta. (Kuva Timo Taulavuori)

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Tapahtumakoordinaattori Sanne Wikström, Svenska trädgårdsförbundet rf sanne.wikstrom@tradgard.fi p. 045 665 4956

Iloa ja hyötyä puutarhasta! Puutarhaliitto haluaa parantaa suomalaisten hyvinvointia tasokkaan puutarhatuotannon, terveyttä edistävien tuotteiden, viihtyisien viheralueiden ja innostavan puutarhaharrastuksen kautta. Tavoitteena on edistää yritys- ja harrastustoiminnan elinvoimaisuutta. 

Tiedote löytyy alkuperäisenä tästä.

Scroll to Top